EXPLORE DIGITALCAREER

Danske virksomheder skal investere i mindre erfarne medarbejdere

12/09/2018

Arbejdsløsheden i Danmark har ikke været så lav siden før finanskrisen, og oveni i dette, følger en markant digital transformation af danske arbejdspladser. En undersøgelse af den Europæiske kommission viser, at Danmark er et af de ledende lande inden for EU, når det kommer til den digitale transformation af arbejdspladser.

Den digitale transformation af danske arbejdspladser har samtidig skabt en stigende efterspørgsel på medarbejdere med digitale kompetencer og gjort det svært for virksomheder at finde kandidater med en forståelse for den digitale/teknologiske udvikling.

Ubalance på det danske arbejdsmarked
Hos DigitalCareer hjælper vi danske virksomheder med at rekruttere de eftertragtede profiler. På daglig basis støder vi på udfordringen om, at udbuddet af kandidater med digitale kompetencer er skræmmende lav i forhold til efterspørgslen.

En undersøgelse fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser, at der generelt set i foråret 2018 har været ca. 16.800 forgæves rekrutteringer, heriblandt rekrutteringer af digitale specialister som programmører og systemudviklere. Dette antal af forgæves rekrutteringer er det højeste i 10 år.

”Det skaber naturligvis en ubalance, der på længere sigt ikke er holdbart eller sundt for det danske arbejdsmarked”, fortæller Brian Hansen, CEO og Headhunter hos DigitalCareer.

En pragmatisk tilgang til rekrutteringsprocessen

Undersøgelsen fra Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering viser også at 39 pct. af danske virksomheder erkender, at de kunne have gjort noget anderledes eller bedre for besætte stillingerne.

Ifølge Brian Hansen, handler det for virksomhederne om at konfrontere udfordringen, ved at flytte kikkerten hen på en gruppe af kandidater, som virksomhederne normalt vil udelukke.

”Vi råder virksomheder til at få øjnene op for, at være mere pragmatiske i deres rekruttering af digitale specialister. Med andre ord, skal virksomhederne ændre deres tankegang om at rekruttere kandidater med flere års erfaring, og have kandidater med mindre erfaring i kikkerten. På den måde vil udbuddet af digitale specialister øges og chancen for et match mellem virksomhed og en digital kandidat, vil i højere grad lykkedes. Vi hjælper virksomheder med processen om at ”nøjedes” med mindre erfarne kandidater, som til gengæld besidder et kæmpe udviklingspotentiale. I sidste ende vil disse mindre erfarne medarbejdere med tiden blive kompetente medarbejdere, der mestrer deres arbejde til fulde – mange år ud i fremtiden.” fortæller Brian Hansen, CEO og Headhunter hos DigitalCareer.

DigitalCareer ApS blev i 2016 startet af CEO og Headhunter Brian Hansen og vi har siden rekrutteret flere hundrede medarbejdere til store førende danske og internationale virksomheder inden for en bred vifte af industrier.

Mener du, at noget er blevet overset eller vil du dele nogle interessante tanker i forbindelse med dette emne? Så er du mere end velkommen til at dele det med os!

“We believe that carefully chosen recruits are vital for successful growth

DigitalCareer

Planning your next hire?

Specializing within digital recruitment we offer two recruitment models; Talent Recruitment and Strategic Recruitment.

CONTACT US